Basqueland Brewing – AUPA


De All United Pale Ale (AUPA) van Basqueland Brewing vertegenwoordigt met trots een Pale Ale van zeer hoge kwaliteit van ongeveer 5,3% alcohol. Deze AUPA  kent intens hoppige aroma’s met toetsen van tropische vruchten, bloemen, citrusvruchten en kruiden. Dit is geperfectioneerd door de techniek van “dry-hopping” met Columbus en Cascade-hop. Aupa is zowel een begroeting als een aanmoedigingskreet in het Baskisch.

Score BBS:      8,0/10

Untappd:            3,59/5.00

Dit bier wordt gebrouwen door de Baskische brouwerij Basqueland Brewing in San Sebastian te Spanje. Het Basqueland Brewing Project is een vrije nieuwe brouwerij die is opgericht door drie Amerikanen die in San Sebastian wonen en die zich toeleggen op het brouwen van bier op een lijn met de Baskische culinaire ervaring. Een verheven doel voor sommigen, maar niet voor de mannen van Basqueland Brewing. Zij maken hun bier trouw aan stijl voor de verfijnde smaakpapillen van hun geadopteerde paisanos die het evangelie van vers bier prediken wanneer een bierfles niet tegen hun lippen wordt gedrukt. Drink vers, drink lekker en behandel haar in godsnaam als een dame is het credo van Basqueland Brewing.

De brouwers zijn trots om wereldwijde ambassadeurs te zijn voor de Baskische gemeenschap in heel Europa en de wereld. Als vaandeldrager van ambachtelijk bier aanvaarden zij de verantwoordelijkheid om als ambachtslieden en als goede burgers het goede voorbeeld te geven. Vandaar ook AUPA!

De Basqueland Brewing AUPA bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Verfrissende smaak
  • Gouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Smaken van fruit en malt
  • Lichte bitterheid

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Basqueland Brewing AUPA wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 6 ℃ en dit bier te schenken in een IPA glas. De AUPA  is een uitstekende begeleider van onder meer frisse salades, visgerechten of ovenschotels.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

15 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Basqueland Brewing AUPA krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten.

Deze Spaanse Pale Ale is gebaseerd op een klassieke Amerikaanse Pale Ale en bevat ongeveer 5,3% alcohol. Ook bevat dit bier een heerlijke mix qua hop en malt. Zo zit er chinook, bravo, mosaic en centennial hop in verwerkt. Qua malt wordt er gebruik gemaakt van extra bleke malt.

Bij het inschenken van dit bier valt zien we een gouden kleur met een stevige witte schuimkraag. In de geur nemen we meteen de diversiteit aan hoppen waar. Na deze ontdekking ben je al snel benieuwd naar de smaak.

De 1e slok van dit bier is dan ook lekker verfrissend. Het koolzuurgehalte is zeer prettig en de smaken van hop en bleke malt dansen op je tong en gehemelte. De afdronk is licht bitter maar de hopsmaak blijft lekker hangen.

Wat ons betreft is dit een heerlijk doordrinkbaar bier voor op een zonnig terras. Geniet met deze AUPA!

Recent Posts