Baltic Tripel


Baltic Fles

De Baltic Tripel van de Duitse brouwerij Insel-Brauerei is een subtiele tripel met een fruitig karakter. Met een alcoholpercentage van ongeveer 9,5% is het een behoorlijk zwaar bier, zeker voor Duitse begrippen. Het bier bevat een lichtgouden kleur met intense en mysterieus aroma’s. Kruidige tonen omarmen het fruit maar ook de mout. Als een gegrilde perzik met verse kruiden. Een unieke tripel in meerdere opzichten.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,58/5.00

De Insel-Brauerei werd in 2015 opgericht op het eiland Rügen in het noorden van Duitsland. In hun eerste jaar overtroffen zij alle hun verwachtingen, mede dankzij een avontuurlijke aanpak. Zo wonnen zij enkele prijzen tijdens de prestigieuze World Beer Award. Daarnaast worden de bierflessen worden verpakt in speciaal papier, waardoor je het idee krijgt dat elke fles bier een cadeautje betreft. De bieren zijn daarnaast van uitmuntende kwaliteit. De brouwerij brouwt met open vergisting.

De brouwerij vult uitsluitend in 33 en 75 cl flessen. Niet op fust. Alle bieren rijpen op de fles (bottle aged / flaschenreifung). Insel-Brauerei heeft een twintigtal bieren in het assortiment verdeeld ondere andere over drie verschillende avonturen:

 • Nationalpark Expedition (Baltic Ale, Baltic Stout, Baltic Dubbel, Baltic Tripel)
 • de Insel Expedition (Insel Herb, Insel Kap, Insel Saison, Insel Kreide)
 • de Meeres Expedition (Übersee Hopfen, Meer Jungfrau, Seepferd, Strandgut).

De Baltic Tripel bevat o.a. de volgende ingrediënten:

 • Water
 • Gerstemout
 • Tarwemout
 • Hop
 • Gist
 • Diverse kruiden

Smaak en kleur

 • Frisse en krachtige smaak
 • Lichtgoud gelige kleur
 • Aroma’s van diverse fruitsoorten en kruiden
 • Witte schuimkraag

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Baltic Tripel wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur tussen de 12-15 ℃ en dit bier te schenken in een kelkachtig glas. De Baltic Tripel is een uitstekende begeleider van kaasgerechten, hartige soepen of zoete desserts.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

15 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

20 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

55 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Baltic Tripel krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 80 punten. De Baltic Tripel is een unieke tripel. Het bier doet niet heel echt Duits aan. Ze zijn bovengistend en niet volgens het Reinheitsgebot gebrouwen en de bierstijlen die ze brouwen zijn ook niet Duits. Met een witbier, tripel, dubbel, zwaar blond en saison maken ze een vette knipoog naar Belgische bierstijlen. Aan de andere kant hunkeren ze ook naar Engelse bierstijlen zoals een bitter en dry stout. Hun IPA (Übersee Hophen) is uitgeroepen tot de beste IPA van de wereld!

De 1e slok is fris maar ook erg krachtig. De schuimkraag is stevig wit en smaakvol. Bij het proeven vallen de fruitige en kruidige aroma’s meteen op. Ook zit er in de nasmaak een aangenaam bittertje te wachten die doet aan laurier. Een lichte dropsmaak kun je het ook wel noemen.

Het design van het bier is erg mooi bedacht. Het ziet er uit als een cadeautje die je graag wilt uitpakken en opdrinken.

Een verrassende tripel die zeker de moeite waard is om te proeven!

Recent Posts