Amstel Radler Fris 0.0%


De Amstel Radler Fris 0.0% is een dorstlessende mix van citroensap en alcoholvrij bier. Een verfrissende Radler met een minder zoete smaak en maar 13kcal per 100ml. Dit alcoholvrije bier is natuurlijk gebrouwen, zonder toegevoegde suikers. Perfect om altijd en overal van te genieten.

Score BBS:         8,0/10

Untappd:            3,49/5.00

De voorloper van de Radler Fris 0.0% is natuurlijk de Radler en de Radler 0.0%. Door de successen van deze bieren heeft Amstel er nog een schepje bovenop gedaan met de Radler Fris 0.0%. Met passie voor brouwen en een rijke geschiedenis weten zij van een ieder bier iets moois te maken.

Laten we eens duiken in de geschiedenis van Amstel.

De Nederlandse brouwerij Amstel kent zijn oorsprong in 1871. In Amsterdam werd aan de Mauritskade de brouwerij opgericht. In 1872, het eerste jaar dat de Amstel Brouwerij daadwerkelijk bier ging produceren, brouwde men toen al 10.000 hectoliter bier. Een van de bieren die dat jaar al geproduceerd werd, was de Amstel Bock. Met de productie van Pilsener bier werd jaren later mee begonnen in 1882. Voor de koeling en opslag van het bier, dat ondergistend werd gebrouwen, werd ijs uit de Amsterdamse grachten gehaald en in de daarvoor ingerichte speciale dubbelwandige kelders opgeslagen.

In eerste instantie werd het bier voornamelijk in Amsterdam gedronken. Later werd het bier over heel Nederland verkocht en in 1883 volgde export van het bier naar het Verenigd Koninkrijk en naar Nederlands-Indië. In 1915 was de productie van Amstel vertwintigtvoudigd en in 1926 nam Amstel een derde van de totale Nederlandse bierexport voor zijn rekening. In 1941 nam Amstel, samen met Heineken, het kapitaal van de Amsterdamse brouwerij Van Vollenhovens Bierbrouwerij De Gekroonde Valk aan de Hoogte Kadijk over.

In 1968 werd Amstel overgenomen door de Amsterdamse concurrent Heineken. De brouwerij aan de Mauritskade werd in 1982 stilgelegd en vervolgens gesloopt. Alleen het hoofdkantoor uit 1930, nu onderdeel van de Hogeschool van Amsterdam, is blijven staan. Het beeldhouwwerk op de gevel is van Gerarda Rueter. In September 1988 werd de Heineken-brouwerij aan de Stadhouderskade gesloten. Sindsdien worden de Amstel-bieren geheel buiten Amsterdam geproduceerd: in Zoeterwoude (pils) en ‘s-Hertogenbosch en later Wijlre (speciale bieren, bijvoorbeeld bokbier).

Hoewel de brouwerij zelf overgenomen en gesloten werd, werden er elders in de wereld wel brouwerijen overgenomen en hernoemd onder de vlag van Amstel. In 1981 nam Heineken een brouwerij in Hamilton Canada over van het Duitse Henniger en hernoemde deze brouwerij in Amstel Canada. In 1991 werd de brouwerij weer verkocht omdat de verkopen tegenvielen. In 1994 werd Heineken volledige eigenaar van de Hongaarse Komáromi brouwerij en hernoemde deze in Amstel brouwerij Hongarije (Amstel Sörgyár). In 2003 werd de brouwerij in Komáromi gesloten en een jaar later werden de andere Hongaarse bezittingen ondergebracht onder de naam Heineken.

De Amstel Radler Fris 0.0% bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Koolzuurhouden water
  • Gerstemout
  • Vruchtensap
  • Zoetstof
  • Johannesbroodpitmeel

Smaak en kleur

  • Verfrissende smaak
  • Lichtgele kleur
  • Witte schuimkraag
  • Tonen van citrus

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Amstel Radler Fris 0.0% wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur van 5 ℃ en dit bier te schenken in een bierglas. De Amstel Radler Fris 0.0% is een uitstekende begeleider van vlees of visgerechten.

Tip: Probeer dit bier als een dorstlesser voor na het sporten!

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

10 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

20 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

10 punten

Totaal

45 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

10 punten

Totaal

20 punten

0
Totale score (max 100)

De Amstel Radler Fris 0.0% van ons panel een puntentotaal toegekend van 65 punten.

De Radler Fris is een echte dorstlesser en maakt het een aangenaam en fris alcoholvrij bier. Bij het inschenken van deze alcoholvrije variant zien we een lichtgelige kleur met een kleine witte schuimkraag. Bij het inschenken schieten meteen de zoete citrus tonen voorbij. Zowel in de geur als in de smaak voert citrus de boventoon. De smaak blijft verder lang hangen op de tong en het bier smaakt heerlijk na een sportsessie of een lange wandeling.

Recent Posts