Alfa Edel Pils


De Edel Pils van de Zuid-Limburgse brouwerij Alfa is het elite bier van de brouwerij. Het is een verfrissende Pilsner van 5% alcohol met een volle smaak en een subtiele bitterheid.  De Alfa Edel Pils is helder en wordt bereid uit gerstemout en hopsoorten uit de Verenigde Staten en Duitsland. Het is een bier van 100% zuiver bronwater uit eigen bodem.

Score BBS:         7,5/10

Untappd:            3,25/5.00

De Alfa brouwerij werd in 1870 opgericht toen Joseph Meens besloot zijn boerenbedrijf uit te breiden met een eigen bierbrouwerij. Op het boerenterrein had de boer de beschikking over een natuurlijke bron. Het bronwater is zelfs al meer dan 6000 jaar oud en bevindt zich op een diepte van ongeveer 152 meter. Het bronwater is afkomstig uit het Eifelgebergte. Door de kiezel-, krijt- en mergellagen is het water zacht, heel zuiver en puur dat het regelrecht de brouwketel in gaat voor het brouwen van bier.

De boer gebruikte zelf geteelde gerstemout voor de bereiding van het bier. De bierbostel die overbleef was bestemd voor zijn veevoer. De bieren van Alfa worden al vier generaties lang authentiek en vooral ambachtelijk gebrouwen.

De Alfa bieren worden dus bereid met de fijnste ingrediënten hop, gerstemout en gist. Door het gebruik van het eigen unieke bronwater zit het bier vol met mineralen en vitaminen. Dit zorgt ervoor dat het bier een uniek en eigen smaak krijgt.

De Alfa Edel Pils bevat o.a. de volgende ingrediënten:

  • Water
  • Gerstemout
  • Hop
  • Gist

Smaak en kleur

  • Zeer verfrissende smaak
  • Lichtgouden kleur
  • Witte schuimkraag
  • Moutige smaak
  • Licht bittere afdronk

 

Serveerstijl
Bier behoort altijd op de juiste temperatuur te worden geserveerd. Bij de Alfa Edel Pils wordt geadviseerd dit bier te drinken op een temperatuur rond de 5 ℃ en dit bier te schenken in een standaard bierglas of een tulpvormig glas. De Alfa Edel Pils is een uitstekende keuze als begeleider van salades, witvis en vette vis.

BBS oordeel
Een bier wordt door ons eigen panel beoordeeld aan de hand van de BesteBiertje Standaard. Voor het smaakprofiel zijn er 75 punten te verdelen en voor het uiterlijk van het bier 25 punten.

Smaakprofiel

Score

1e slok

20 punten

Proef/ruik je de ingrediënten

10 punten

Krachtige smaak

5 punten

Nasmaak

15 punten

Totaal

50 punten

Uiterlijk

Score

Kleur van het bier

10 punten

Design van het bier

15 punten

Totaal

25 punten

0
Totale score (max 100)

De Alfa Edel Pils krijgt van ons panel een puntentotaal toegekend van 75 punten.

De goudgele Pilsner van de familiebrouwerij is een waar pronkstuk om te drinken. Zoet en zacht maar ook zeer verfrissend bij de 1e slok van dit bier. Het maakt het hierdoor een heerlijke doordrinker. Met een subtiele witte schuimkraag is het bier goed in balans. Qua design van het bier blijft de brouwerij bij zijn roots. Een ambachtelijk fles en elke fles wordt voorzien van een uniek nummer omdat de natuurlijke waterbron niet oneindig mag worden benut.

De Alfa Edel Pils is vrijwel overal verkrijgbaar in Nederland en zeker de moeite waard om eens te proberen.

Recent Posts